In de topversie van de Scirocco is het momenteel allesbehalve behelpen met 200 pk, maar het zal de pk-adepten als muziek in de oren klinken dat Volkswagen ook aan een echt hete Scirocco werkt. De topper van het gamma krijgt de typeaanduiding ‘R20T’ mee.

Dat meldt Car Magazine. Zoals de typeaanduiding al een beetje doet vermoeden, krijgt de hete Scirocco geen 3,2-liter VR6 onder de kap. In plaats daarvan kiest Vollkswagen voor de 2,0-liter turbomotor uit de Audi S3, goed voor 265 pk.

Volgens insiders krijgt de R20T een agressief uiterlijk, dat behoorlijk overeenkomt met dat van de Scirocco GT24 raceauto (foto), die meedeed aan de 24-uursrace op de Nordschleife. Denk de dakspoiler, splitters en de stickers weg, en je komt flink in de buurt van de uiteindelijke productieauto.

Binnenkort laat Volkswagen de snelle Scirocco op een autoshow zien. Eind 2009 verwachten we de auto in de showrooms. Waarschijnlijk komt er ook een Golf R20T met dezelfde motor, die als spirituele opvolger van de Golf R32 gaat dienen.