Mini gaat ook een experiment doen met de elektrische E in Berlijn. Tot nu toe was er alleen een experiment aangekondigd in Californië, New York en New Jersey.

In het voorjaar gaat BMW samen met energiemaatschappij Vattenfall vijftig elektrische Mini’s laten rijden in Berlijn. Speciaal voor deze auto’s worden oplaadzuilen neergezet. De vijftig Berlijnse Mini’s komen uit de vloot van vijfhonderd stuks die aanvankelijk alleen waren bedoeld voor pilots in de Amerikaanse staten Californië, New Jersey en New York.

De elekto-Mini levert met zijn elektromotoren 204 pk en haalt 152 km/u. Lithium ion-batterijen zorgen voor de energie en de actieradius is maximaal 250 kilometer. Speerpunt van de Mini E is natuurlijk dat een elektrische auto geen CO2 uitstoot. “Elektrisch autorijden heeft de toekomst,” vertelt BMW-directeur Reithofer. “We willen weten hoe automobilisten een elektrische auto in de dagelijkse praktijk gebruiken, zodat we daar onze toekomstige producten op kunnen afstemmen. Voor de politiek is dit een belangrijk experiment omdat zijn hun beleid kunnen aanpassen op de resultaten van deze test.”