Het Franse Venturi timmert al enige jaren aan de weg met een hyperexclusieve elektrische sportauto. Daarvan is de productie maar zéér beperkt. Intussen droomt de elektropionier van massaproductie. Het Franse postbedrijf kan helpen om dat visioen te realiseren.

Het Fanse Venturi investeert zeven miljoen euro in een fabriek in Sablé-sur-Sarthe waar vanaf 2011 zesduizend elektrische auto’s per jaar moeten worden gebouwd. Drieduizend daarvan moeten van het type l’Eclectic zijn, een auto die in Frankrijk zonder rijbewijs kan worden gereden, is voorzien van loodaccu’s, 45 km/u haalt en vijftig kilometer ver komt. De rest van de productie moet bestaan uit elektrische Citroëns Berlingo en Peugeots Partner.

Die bestelauto’s zijn grotendeels bedoeld voor La Poste, het Franse postbedrijf. Dat heeft een opdracht aanbesteed voor een bestelling van een vloot elektrische auto’s. Venturi werkt daarvoor samen met PSA. De rivaal is Newteon dat samen met Fiat een elektrische auto voor de Franse post wil leveren. In 2009 moeten vijf voorserie-auto’s aan La Poste worden getoond. Als die bevallen wordt er in 2009 een order geplaatst voor vijfhonderd stuks. In de vijf jaren daarna komen er nog eens tienduizend bij.

Venturi dicht zichzelf goede kansen toe omdat het al jarenlang werkt aan elektrische auto’s. Op het moment wordt bij het bedrijf in Monaco al de 300.000 euro kostende Fétish gepresenteerd. Een elektrische sportauto waarvan er vier tot vijf per jaar worden gemaakt. Venturi claimt dat er elf orders in de portefeuille zitten voor de Fétish. Over enkele jaren komt daar de al even exclusieve Volage bij. Maar vóór die tijd, moet de massaproductie al op gang zijn.