In het echt krijgen we ‘m voorlopig nog niet te zien, maar we kunnen u nu al de eerste beelden van de Volvo S60 Concept laten zien. Bovendien is er al de eerste officiële informatie.

De S60 Concept krijgt nog nadrukkelijker het uiterlijk van een vierdeurscoupé dan het huidige model. De S60 baande in 2000 de weg voor de tegenwoordig populaire carrosserievorm. Steve Odell, CEO van Volvo, belooft “rijeigenschappen die passen bij het dynamische uiterlijk van de S60 Concept”. Volvo onthult de concept-car op de North American International Auto Show, die in januari in Detroit z’n deuren opent. De productie-S60 komt in het voorjaar van 2010 op de markt.

Wie denkt dat Volvo gewoon een mooie auto wilde tekenen, heeft het mis. Steve Mattin, Design Directeur van Volvo, legt uit dat er veel meer achter zit: “De ontwerpers ontleenden hun inspiratie aan Zweedse kustwateren en rotspartijen. Dat zorgt voor een mix van drama en sensualiteit. Bij het interieur lag onze prioriteit bij het ontwerpen van een visie voor de lange termijn.”

De blikvanger binnenin is een middenconsole van kristal, die met de hand is gemaakt in de Zweedse glasfabriek Orrefors. De ‘vloeiende’ middenconsole verbindt het instrumentarium met de achterbank. Het kristal is niet een eenmalige uitspatting, want Mattin belooft dat we in de toekomst meer kristal in de productie-Volvo’s tegenkomen.