Langzaam maar zeker komen we meer te weten over de Toyota Prius. Vooral van de uiterlijkheden, want er is nu weer extra beeldmateriaal op het internet beland. Bovendien is er nu ook bewegend beeld van de nieuwe Prius.

De informatie kwam op straat dankzij de website Priuschat. De eerste foto’s van de nieuwe Toyota Prius konden we in oktober al laten zien. Op de Amerikaanse site van Toyota is zelfs een speciaal gedeelte waar wordt afgeteld tot de komst van de nieuwe Prius.

Er zijn hardnekkige verhalen dat Toyota de Prius wil laten uitgroeien tot een speciaal hybridemerk binnen Toyota, waaronder verschillende modellen vallen. Dat merk zou in elk geval in de VS een speciale plek in de Toyota-showrooms moeten krijgen. Toyota ontkent dat daar al besluiten over zijn genomen. Wel is al zeker dat Lexus met een eigen hybride op basis van de Prius komt.

De nieuwe Prius start zijn carrière als hybride zoals we die nu kennen. Later komt er ook een plug in-variant van en doet de lithium ion-batterij zijn intrede bij ’s werelds populairste hybride.