De introductie van de E-klasse Coupé, de opvolger van de CLK, laat nog even op zich wachten. Toch vindt Mercedes-Benz het niet meer nodig om de auto volledig gecamoufleerd op pad te sturen.

Onze spionagefotograaf betrapte de auto tijdens testritten in Duitsland. De naamsverandering is niet voor niets, want de coupé staat niet meer op het platform van de C-klasse. Mercedes-Benz zoekt het met de opvolger van de CLK nadrukkelijk hogerop, met talrijke voorzieningen uit de nieuwe E en de S-klasse. Ook groeit de auto ten opzichte van z’n voorganger: de E-klasse Coupe krijgt er ongeveer tien centimeter bij en meet zodoende ongeveer 4,75 meter.

Voor de nieuwe E-klasse staat weer een uitgebreide reeks aan motoren op het programma, waaronder de nieuwe generatie viercilinder CDI´s. De 2.2 met twee turbo´s, 204 pk en 500 Nm uit de C 250 CDI gaan we zeker terugzien in de E-klasse. Maar natuurlijk staat er ook E 63 AMG-versie op stapel van de Coupé. De E-klasse Sedan komt in april van 2009 op de markt, we verwachten de Coupé en Cabriolet niet voor het einde van volgend jaar in de showrooms. Reken op een introductie op de IAA in Frankfurt in september 2009.