Vanaf februari in het nieuwe jaar leven in een andere wereld: dan is er een Porsche met dieselmotor te koop. Het betreft een Cayenne die het doet met een van Audi afkomstige 240 pk sterke V6.

Porsche gaat de Cayenne leveren met een dieselmotor. Daarvoor is de 3,0-liter TDI van Audi uitverkoren. Hij levert 240 pk en de Cayenne haalt er een verbruik mee van 9,3 liter per 100 kilometer. Het maximale koppel van de krachtbron is 550 Nm. De bijbehorende CO2-uitstoot is 244 gram per kilometer – en daar is het natuurlijk allemaal om te doen. Dat wordt wel bewezen door het feit dat Porsche nog geen prestatiecijfers vrijgeeft voor de Cayenne Diesel. De diesel is standaard gekoppeld aan den Triptronic S-versnellingsbak. Eerst komt de auto op de markt in Europa; daarna worden andere landen voorzien van deze bijzondere Porsche.

De groene wind waait flink door het Porsche-programma. In het voorjaar van 2007 kregen deCayennes al motoren met directe inspuiting; die zorgen voor vijftien procent minder verbruik. In de zomer van dit jaar is die techniek doorgedruppeld naar de 911. Porsche kondigt ook al meteen aan dat er een hybride Cayenne zit aan te komen. Die moet een verbruik van negen liter op honderd kilometer kunnen halen. De hybride staat op de agenda voor het einde van het volgende jaar.

We meldden de komst van de Cayenne diesel al eerder. Porsche heeeft met Audi een contract voor de afname van 15.000 van deze dieselmotoren per jaar.