Hoe langer hoe meer wordt de crisis voelbaar in autoland. PSA (Peugeot en Citroën) schrapt 2.700 banen om zich te wapenen tegen de moeilijke tijd. Alle ontslagen zijn vrijwillig.

PSA dekt zich in tegen een slechter wordende automarkt. In Europa is de totale autoverkoop met zeventien procent gedaald en voor volgend jaar wordt op z’n minst tien procent minder verkoop verwacht. PSA wil daarom af van 2.700 personeelsleden. Dat gebeurt op vrijwillige basis. Ouderen mogen voortijdig met pensioen, mensen worden gestimuleerd om privé-ondernemingen te stichten en vanuit het bedrijf wordt actief gezocht naar ander werk.

Met name met de verkoop van de grote modellen gaat het slecht bij PSA. In de fabriek in Rennes, waar de grandes routières worden geproduceerd, is de productie met meer dan twintig procent gedaald. Negenhonderd mensen worden overgeplaatst naar fabrieken waar kleinere auto’s worden gebouwd zoals Sochaux, Mulhouse, Aulnay en Poissy.

PSA benadrukt dat het voortbestaan van de Rennes-fabriek niet in gevaar is. De C5, die in dit jaar op de markt is gekomen, wordt er gemaakt en aan het einde van 2010 wordt er compleet nieuw model verwacht. Waarschijnlijk is dat de Peugeot 408.