Hij was al uitverkocht voordat we ‘m überhaupt hadden gezien: de Lamborghini Reventón. Het laatste exemplaar is gisteren bij een dealer in Birmingham door Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann overhandigd aan de Engelse eigenaar.

Lamborghini onthulde de Reventón op een besloten bijeenkomst in 2007, vlak voor de IAA in Frankfurt. De genodigden lieten zich niet afschrikken door de vanafprijs van 1 miljoen euro (exclusief belastingen), want bij de officiële onthulling voor het grote publiek maakte Lamborghini bekend dat alle twintig exemplaren al vergeven waren.

De prijs mag dan ongeveer gelijk zijn aan die van de Bugatti Veyron, de specificaties zijn dat helaas niet. Technisch verschilt de Reventón nauwelijks van de Murciélago LP640. De exclusieve auto heeft 650 pk, tien stuks meer dan de Murciélago. De topsnelheid van de Reventón ligt met 340 kilometer per uur 10 kilometer per uur hoger dan die van z’n donorauto.

De Engelsen hebben geluk: de eigenaar van dit enige exemplaar van Groot-Brittannië heeft aangekondigd dat hij z’n Reventón niet in de garage opbergt. De koper, die graag anoniem wil blijven, gaat er gewoon mee op het plaatselijke wegennet rondrijden. Zodoende hebben de Engelsen daadwerkelijk een minieme kans dat ze de hyper-Lambo in het echt tegenkomen.