Infiniti, de luxetak van Nissan toont op de autoshow in LA de cabrioletversie van de G37. Die is natuurlijk prima op z’n plek in de woestijnstad, maar hij komt ook naar Europa. In de zomer van 2009 is het zo ver.

De Infiniti G37 convertible is natuurlijk zwaar gestoeld op de coupé. Toch is de open versie vanaf de A-stijl helemaal nieuw ontworpen. Alle carrosseriepanelen zijn vanaf dat punt anders. De breedte is 2,8 centimeter meer dan bij de coupé en ook de spoorbreedte aan de achterkant is toegenomen. Om het extra gewicht van het dak aan te kunnen, is de vering aan de achterzijde aangepast. Vooral de korte overhang aan de achterzijde is geslaagd, meestal wordt het silhouet van dit soort auto’s nogal beheerst door een groot achterste. Binnen dertig seconden kan de Infiniti veranderen van coupé in cabriolet of andersom.

De krachtbron is net als bij zijn sedan- en coupébroertje een 3,7-liter V6 met 320 pk die is gekoppeld aan een zeventraps automaat. Voor de cabrio zijn twee speciale kleuren gemengd: Midnight Garnet en Pacific Sky. Op de achterbank zitten vaste hoofdsteunen en er is een opklapbare rolbeugel. Wanneer de Europese lancering van de G37 cabriolet dichter bij komt, worden de Europese specificaties van deze zomerse verschijning bekend.