Op de autoshow in Los Angeles laat Porsche de vernieuwde Porsche Boxster en Cayman zien. Die hebben wat meer vermogen gekregen, maar verbruiken minder brandstof. Ook verschillen de twee uiterlijk voortaan wat meer van elkaar.

De Porsche Boxster die op de LA Auto Show wordt getoond, is de vierde generatie. Van de Cayman is het nog maar de tweede evolutie. De grootste wijzigingen zijn op het technische vlak. De simpelste 2,9-liter boxer levert in de Boxster voortaan 255 pk en in de Cayman 265 pk; dat is respectievelijk tien en twintig pk meer dan voorheen. De S-modellen hebben de 3,4-liter motor die in de cabrio 310 pk levert en in de Cayman 320 pk. Voorheen leverde de S-versie in beide gevallen 295 pk.

Het brandstofverbruik is daarentegen wat gedaald. De normale Cayman verbruikt in combinatie met de PDK-transmissie met dubbele koppeling 8,9 liter per 100 km; de S-versies lusten 9,2 liter op 100 km. Dat is elf en zestien procent zuiniger dan voorheen. De PDK-transmissie vervangt de Tiptronic S-vernsnellingsbak en is nieuw voor de kleine Porsches.

Porsche claimt dat de rij-dynamiek is verbeterd door een gewijzigde stuurinrichting en een opnieuw afgestemd onderstel. Alle modellen hebben nieuwe wielen. Bij de simpelste versies zijn die een halve inch breder dan voorheen. Daardoor is er ruimte voor de remmen die voorheen alleen aan de S-versies waren voorbehouden.

Het PSM-systeem (Porsche Stability Management) is voortaan ook altijd standaard. Een nieuwe mogelijkheid voor dat systeem is dat het noodsituaties herkent en dan alvast remdruk opbouwt om de uiteindelijke remweg te verkorten.

 

Carrera GT-kijkers

De koplampen van de nieuwe modellen zijn geïnspireerd op de kijkers van de Carrera GT. De achterlichten zijn eveneens van vorm gewijzigd en zijn voorzien van LED-techniek. De Boxster en de Cayman hebben voortaan verschillende lichtinlaten. De Boxster heeft rechthoekige mistlampen, waar ze bij de Cayman rond zijn. Aan de achterzijde heeft de Boxster een diffusor en de Cayman een raster. Wie kiest voor het lichtpakket krijgt onder meer LED-dagrijverlichting op de plaats van de mistlampen. Bij de Boxster zijn daarbij vier LED’s horizontaal geplaatst en bij de Cayman zitten ze zoals vier ogen van een dobbelsteen. Tot slot is er een nieuw PCM (Porsche Commmunication Management) systeem beschikbaar met een vereenvoudigde bediening en uitsluitmogelijkheid voor iPod en USB.

De vernieuwde Porsches zijn vanaf heden te bestellen en leverbaar vanaf februari. De Boxster heeft een vanafprijs van 65.500 euro; de S kost minimaal 79.000 euro. De Cayman begint bij 70.400 en de S bij 86.600 euro. Die prijzen kunnen nog wijzigingen door nieuwe fiscale maatregelen.