Als ze er bij Peugeot op uit zijn alvast reacties over de 3008 te peilen onder het publiek, dan zijn ze in hun opzet geslaagd. De eerste foto´s van de productieversie die we afgelopen vrijdag als eerste lieten zien, hebben veel losgemaakt bij onze bezoekers. Afgelopen weekend heeft de nieuwe MPV-achtige zelfs het fabrieksterrein verlaten!

Een AutoWeek-lezer die afgelopen weekend een bezoek aan het fraaie Peugeot-museum in Sochaux bezocht, kon zijn ogen niet geloven. Daar reed de 3008, die op basis van de 308 komt, gewoon rond door de straten. Patrick Colijn uit Waalwijk: "In het centrum van Sochaux zagen wij voor ons gevoel de nieuwe Peugeot 3008 rijden. Het staat alleen niet op de achterkant, maar wij zijn natuurlijk niet gek."

Op de foto´s van afgelopen vrijdag staat de auto ergens op het fabrieksterrein, een ander exemplaar reed de dag erna gewoon door het stadje in Oost-Frankrijk. De reacties op het uiterlijk van de 3008 zijn niet mis. Maar voor het opnieuw naar de tekentafel sturen is het te laat. Vaak wordt gezegd over een nieuwe auto dat je ´m in het echt moet zien om hem op waarde te kunnen schatten. Wellicht dat deze foto´s daarbij een beetje helpen.