Eigenlijk is deze auto nog niet bedoeld voor de ogen van het grote publiek. Maar een bezoeker van AutoWeek speelde deze foto’s van de nagelnieuwe Peugeot 3008 door. Op het fabrieksterrein van Peugeot staat hij al kant-en-klaar.

Op de Autosalon van Parijs zagen we de Prologue, een concept car die een voorbode is van de 3008. In het voorjaar van 2009 komt deze SUV-achtige op de markt. Dat is een vijfzitter die direct is afgeleid van de showauto. Aan het einde van 2009 komt er ook een mpv-versie. Die komt er naar verluidt als vijf- en zevenzitter. Dan kan Peugeot eindelijk de concurrentie aan met de Scénic van Renault en de Picasso’s van zustermerk Citroën. In 2011 zien we dit model als hybride.

Opmerkelijk afwezig op de achterklep is het typeplaatje. Dat komt omdat nog niet is besloten hoe de boreling door het leven zal gaan. De naam 3008 ligt dus nog helemaal niet vast; maar we gebruiken ‘m als werktitel. Half januari kunnen we meer informatie verwachten over deze nieuwe ruimte-Peus. Dan wordt de definitieve informatie vrijgeven. Maar de allereerste plaatjes van het definitieve productiemodel zie je nu bij AutoWeek, met hartelijke dank aan een oplettende lezer.