Mercedes volgt de CLK met een E-klasse Coupé op, en dit zijn de eerste beelden van een E-klasse Cabriolet die met camouflagekleding op pad gaat. Er komt dus weer cabrio-E net als begin jaren negentig van de vorige eeuw, toen er een open versie van de W124 was.

De E-klasse cabriolet krijgt een opvouwbare hardtop zoals deze beelden onthullen. Bij de open versie van de CLK zorgt een stoffen kap ervoor dat de inzittenden beschut zitten. Dat de nieuwe coupé en cabrio gebaseerd zijn op de nieuwe E-klasse heeft consequenties voor de afmetingen. Naar verwachting groeien ze ten opzichte van de CLK met tien centimeter in lengte. Voor de nieuwe E-klasse staat weer een uitgebreide reeks aan motoren op het programma, waaronder de nieuwe generatie viercilinder CDI´s. De 2.2 met twee turbo´s, 204 pk en 500 Nm uit de C 250 CDI gaan we zeker terugzien in de E-klasse, ook in deze Cabriolet. Maar natuurlijk staat er ook E 63 AMG-versie op stapel van de E-klasse Cabriolet.

De E-klasse komt in april van 2009 op de markt, we verwachten de Coupé en Cabriolet niet voor het einde van volgend jaar in de showrooms. En een ding staat vast, ze zullen niet van de band lopen bij Karmann, zoals lange tijd met de CLK wel het geval was.