Brabus is de eerste tuner die zich vergrijpt aan een elektrische auto. Er is zelfs een speciale nieuwe divisie binnen het bedrijf voor opgericht. Bij de Tesla Roadster is het uiterlijk aangepast en het geluid is op een wel heel bijzondere manier geregeld.

De Tesla Roadster maakt op het ogenblik furore als de eerste elektrische sportauto. Brabus heeft ‘m getuned en is daarmee de eerste. Hoewel we al eens eerder een voorbeeld van groene tuning hebben gezien. Voor het tunen van schone auto’s is binnen Brabus de Zero Emission-divisie verantwoordelijk. Hun werk kun je in het vervolg herkennen aan het Brabus logo met een bliksemschicht er onder. Brabus heeft voor de Tesla Roadster – die door zijn elektromotoren natuurlijk geluidloos is - vier geluiden ontwikkeld. De eerste is die van een V8 verbrandingsmotor, de tweede is het geluid van een raceautomotor en er zijn ook nog ‘Beam’ en ‘Warp; twee op ruimteschipgeluiden geïnspireerde soundtracks.

Verder heeft Brabus voor de Tesla dikke wielen in de aanbieding die voor de maat 18 inch hebben en achter 19 inch. De matwitte lak is speciaal ontwikkeld. Verder is er aan de voorzijde een koolstofvezel onderbumper en in de grille zit dagrijverlichting. Aan de achterbumper zit een eveneens uit koolstofvezel opgetrokken diffusor. Ook zijn er dorpellijsten met het Brabus-logo. In het interieur is speciale bekleding die aansluit op de carrosseriekleur en voornamelijk bestaat uit leder en alcantara. Op de tuningbeurs in Essen is de Tesla in Brabus-jas voor het eerst te zien.