De Finse producent Valmet Automotive en Fisker hebben de handtekeningen gezet onder het definitieve contract voor de productie van de Fisker Karma. De hybride bolide loopt in het vierde kwartaal van 2009 voor het eerst van de band.

De vierdeurs plug-inhybride wordt in Finland geproduceerd, Fisker is een Amerikaans bedrijf onder leiding van de Deen Henrik Fisker. De eerste productieversies worden eind volgend jaar naar Amerika verscheept, begin 2010 krijgen de eerste Europeanen hun Karma. Met de productie van de Karma zijn 500 medewerkers  gegarandeerd van brood op de plank. Valmet neemt ook de productie van de Porsches Cayman en Boxster voor zijn rekening, vroegere Saabs cabrio werden er in elkaar gezet en ook de Opel Calibra zag in de Finse bossen het levenslicht.

De Karma kan 80 kilometer geheel op elektrische kracht rijden, daarna gaat de benzinemotor of dieselmotor, de koper kan kiezen, meehelpen. Fisker mikt op een vanafprijs van 80.000 dollar en een jaarproductie van 15.000 exemplaren. De prestaties mogen er zijn. Er wordt gesproken over een 0-100-sprint in 6 seconden. De auto kent twee zuinigheidmodes: Stealth Drive en Sport Drive. De Stealth Drive-mode is er voor het zuinige en stille rijden. Wie het volle prestatiepotentieel wil benutten, kan met een flipper achter het stuur de Sport Drive activeren. De remenergie wordt opgeslagen in accu’s bij de remmen.