Vandaag toont Mercedes-Benz op de TecDay Real Life Safety de laatste innovaties op het gebied van veiligheid. Het meest interessant aan het nieuws is misschien wel dat Mercedes-Benz ook beeld van de veiligheidssystemen van de volgende generatie E-klasse vrij heeft gegeven.

De E-klasse krijgt een wereldprimeur in de vorm van Active Highbeam Assist. Dit is een systeem dat continu berekent wat de ideale stand is voor de koplampen en deze –indien nodig- aanpast. Ook wordt de motorkap bij een aanrijding met een voetganger 50 millimeter verhoogd, zoals u op de foto ziet. Een uitgebreid artikel over de TecDay Real Life Safety kunt u lezen in het Journaal van AutoWeek 47, die vanaf woensdag 19 november in de winkels ligt.

Onze collega’s van AutoBild melden dat de maten van de E-Klasse hetzelfde blijven: een lengte van rond de 4,86 meter dus. Wel neemt de wielbasis met twee centimeter toe, aldus onze doorgaans goed ingelichte zusterblad.

Er komt een flink aantal motoren naar de nieuwe E. Allereerst zijn er benzinemotoren met een vermogen van 184 pk tot en met 544 pk. Daarnaast komen er diesels met vermogens van 136 tot 354 (!) pk. Als de Mercedes in 2009 op de markt komt, heeft hij enige tijd het rijk alleen. De nieuwe generaties van de concurrenten komen namelijk pas eind 2009 (BMW 5-serie) en in 2010 (Audi A6).