BMW is vergevorderd met de X6 ActiveHybrid, die een verbrandingsmotor, twee elektromotoren en een continu variabele transmissie heeft.

Deze X6 is gebaseerd op de BMW Concept X6 ActiveHybrid, een studiemodel dat het merk al direct bij de presentatie van de opmerkelijke gestileerde SUV liet zien. Het productiemodel wordt zeer waarschijnlijk op de show in Detroit gepresenteerd, en die vindt in januari plaats. De ActiveHybrid ziet er hetzelfde uit als een gewone X6, alleen de motorkap verschilt door de bult.

Welke verbrandingsmotor de auto heeft, is nog niet bekend. De ActiveHybrid moet zo’n twintig procent zuiniger zijn dan een qua vermogen vergelijkbare SUV. De krachtbron wordt in elk geval aan twee elektromotoren gekoppeld. Geheel elektrisch rijden, bijvoorbeeld in de stad of in de file, behoort met deze X6 tot de mogelijkheden. En volgens BMW zorgen de twee elektromotoren in combinatie met de continu variabele transmissie, die in de X6 voorzien is van voorgeprogrammeerde overbrengingen, tijdens accelereren voor een typisch BMW-gevoel.