Saab vervangt het huidige modellenprogramma van de 9-5 door nog maar twee uitvoeringen: de Business en de Griffin.

De Saab 9-5 gaat de laatste loodjes van zijn levenscyclus in met nog maar twee uitvoeringen. De eerste daarvan is de Business. Die bestaat ook al in het huidige leveringsprogramma. Bij de nieuwe versie is het uitrustingsniveau daarvan gelijk maar het uiterlijk is verfraaid. Zo heeft de Business voortaan altijd een Aero-achterbumper en is de omlijsting van de grille en koplampen in mat chroom. Het interieur is afgewerkt met donker chroom op het dashboard en de portieren. De versnellingspook en handrem zijn uitgevoerd met speciale stiksels.

De 9-5 Business is te koop met de 1,9-liter TiD, de 2,0t en de 2,0t Biopower motoren; in alle gevallen is er keuze uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. De Business is te koop vanaf 37.845 euro.

 

Griffin

De Griffin is de tweede overblijver in de 9-5-reeks. Hij is gebaseerd op de huidige Aero en heeft de optische toevoegingen van de nieuwe Business. Daar bovenop heeft hij een Griffin-badge, 17 inch vijfspaaks wielen, sportstoelen met lederen tweekleurige bekleding, een lederen sportstuur en pianozwarte afwerking in het interieur. Het motorenaanbod is gelijk aan dat van de Business, maar ook de 260 pk sterke 2,3t-motor is beschikbaar; daarmee heet hij Griffin Aero. De simpelste Griffin kost 44.695 euro.

Afhankelijk van het tij bij moederbedrijf General Motors, verwachten we de nieuwe Saab 9-5 in de herfst van 2009.