De Saab 9-5 en 9-4X, de Cadillac CTS coupé en de Amerikaanse Chevrolet Cruze zijn allemaal vertraagd door de slechte situatie bij General Motors.

We meldden al eerder dat de introductie van de Saab 9-5 en 9-4X zijn vertraagd. Nu bevestigt General Motors die geruchten. Ook de 9-7X komt eerder dan verwacht aan zijn einde. Op 23 december gooit General Motor de fabriek in Moraine, Ohio dicht. En daar wordt deze Saab samen met zijn zustermodel Chevrolet Trailblazer gebouwd.

Ook de coupéversie van de Cadillac CTS, die ook naar Europa komt, is een jaar uitgesteld. Dat betekent dat we ‘m pas in het derde kwartaal van 2010 kunnen verwachten. De CTS Wagon komt in Amerika nog wel dit jaar in de showrooms; niet lang daarna volgt Europa.

In Amerika is ook de Chevrolet Cruze vertraagd. Die zou daar de Colbalt moeten vervangen. De Cruze is de compacte auto die de nieuwe verkooptopper en winstpakker moet worden voor de Amerikanen. Pas een jaar na de aanvankelijke planning kan de verkoop in Lordstown, Ohio van start gaan. Voor de Europese Chevrolet Cruze verandert er niks: we verwachten hem in maart 2009 en hij wordt gebouwd in Rusland.