De paringsdans rond de overname van Chrysler gaat vrolijk verder. General Motors heeft nog maar net aangekondigd niet meer geïnteresseerd te zijn, of Hyundai betreedt het veld.

Bronnen rond Chrysler beweren dat Hyundai is geïnteresseerd in een (deel van) het concern. Dat meldt persbureau Reuters. Hyundai zou met name geïnteresseerd zijn in Jeep. Ook melden de bronnen dat Renault-Nissan zich weer heeft gemeld. Eerder liepen de gesprekken stuk met het Frans-Japanse bedrijf.

Cerberus, de investeringsmaatschappij die eigenaar is van Chrysler LLC, wil het liefst Chrysler, Jeep en Dodge samen verkopen, maar dat lijkt nog niet erg te lukken. Renault-Nissan heeft waarschijnlijk alleen maar interesse in de productie van de Ram pickup en Volkswagen wil de mpv-lijn wel overnemen. Ook de Viper-sportautolijn wordt apart verkocht.

Hyundai is vooral geïnteresseerd om wat hoger in de markt te kunnen opereren. Dat probeert het merk nu met de Genesis in Amerika en eerder heeft Hyundai met Ford gesproken over een overname van Volvo. Een vinger in de pap bij in de Amerikaanse autowereld zou daar ook bij kunnen helpen. Analisten zien dat anders: “Hyundai kan niks winnen met een overname van Chrysler.”

De overname van Chrysler door General Motors liep onder meer mis omdat de Amerikaanse overheid niet bereid was om het plan met zo’n tien miljard dollar te financieren. GM had daarop gehoopt omdat de overheid daarmee tienduizenden banen had kunnen redden. Als reactie op de geruchten dat Hyundai interesse heeft in Chysler, is het aandeel van het Koreaanse merk meteen flink gedaald.