Mini in Amerika heeft de leaseprijs vrijgegeven de elektrische Mini vrijgegeven. Californische klanten kunnen voor 850 dollar per maand het hun Cooper in de rondte zoemen.

De Mini E wordt voorlopig aan een beperkt aantal klanten uitgeleverd in de Amerikaanse staten Californië, New York en New Jersey. Vijfhonderd klanten mogen maximaal een jaar met die elektrische auto in de rondte rijden. Per maand betalen ze 850 euro. Een normale Mini Cooper kost daar bij een jaar durend leasecontract 800 dollar per maand.

Het grote verschil is dat met de elektrische Mini niet hoeft te worden getankt; dus dat scheelt centen. Bovendien kun je in het milieubewuste Californië goede sier maken met een elektrieke Mini.

Wél moeten gebruikers van de Mini E er rekening mee houden dat de ruimte van de achterbank is ingenomen door het accupakket en er dus maar plek is voor twee. Ze moeten de auto in een af te sluiten garage kunnen stallen en plaats hebben voor een oplaadpunt aan de muur.

Het duurt tweeëneenhalf uur voordat de batterij volledig is opgeladen. Dan kan 240 kilometer worden gereden. Ook mag de Mini E alleen worden onderhouden door een garagebedrijf dat pas wordt bekendgemaakt als de auto’s worden afgeleverd.