De volgende generatie, die aan het einde van 2010 wordt verwacht, wordt ook leverbaar met een dieselmotor. Maar gelukkig blijft er ook een stevig AMG-versie bestaan.

De nieuwe Mercedes SLK wordt ook leverbaar met de 204 pk sterke CDI zoals we die al kennen uit de Mercedes C250 CDI. Dat weet het vakblad Automotive News te melden. De nieuwe diesel is volgens Mercedes uitermate geschikt voor de kleine sportauto omdat hij veel prestaties levert, lekker smeuiig is én hij goed past in de groene trend van het moment. Maar ook aan de andere kant van het spectrum wordt gedacht. De 6,2-liter V8 van AMG krijgt een plekje in de snelste der SLK’s.

De nieuwe SLK wordt wat hoekiger vormgegeven dan het huidige model. Daarmee sluit hij aan op een trend die is ingezet met de GLK en een vervolg krijgt bij de nieuwe E-klasse. De op een F1-auto geïnspireerde neus keert niet meer terug. Verder krijgt het nieuwe model een hardtop waarin een glazen zonnedak is verwerkt. Het formaat en prijs van de nieuwe SLK zullen het huidige model niet veel ontlopen. Da’s in tegenstelling met BMW die de opvolger van de Z4, die in 2009 komt, wél wat groter en duurder maakt.