De wonderschone Lamborghini Estoque was toch wel een van de grootste knallers van Parijs. Opvallend genoeg hield Lamborghini in de officiële informatie een flinke slag om de arm als er naar de productieplannen werd gevraagd. Maar nu lijken de Italianen dan toch overstag te gaan: de Estoque komt.

Dat meldt ontwikkelingschef Maurizio Reggiani aan Autocar. De productie-Estoque krijgt de 5,2-liter V10 uit de Gallardo LP560-4 aan boord. In de vierdeurscoupé levert het blok echter minder vermogen (ongeveer 500 pk), maar het koppel komt bij lagere toerentallen vrij. Daardoor heeft de Estoque een minder piekerig karakter dan de Gallardo.

In de Estoque debuteert een voor Lamborghini nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling. Het volledig nieuwe platform (dus niet een A8-platform) van de vierdeurs Lamborghini is ook geschikt voor bijvoorbeeld een V8 turbomotor of –hou je vast- diesels. Reggiani belooft echter dat supercars als de Gallardo en de Murciélago nooit een diesel aan boord zullen krijgen.

Volgens Reggiani komt de Estoque eind 2011 op de markt. De prijs komt in Nederland op ongeveer 250.000 euro te liggen. Daarmee opereert de Lamborghini tussen de Porsche Panamera en de duurdere Aston Martin Rapide.