Autofabrikanten hebben er bij de eerste voorstelling van hun nieuwe modellen een handje van om vage photoshopbeelden de wereld in te sturen. Ook Nissan deed dit bij de 370Z. Gelukkig zijn er nu foto’s van de echte auto op het net verschenen.

Nissan toonde de auto op een evenement aan een klein aantal genodigden. De echte onthulling van de 370Z vindt plaats op de LA Auto Show, die op 21 november aftrapt. In de loop van 2009 komt de sportwagen in onze showrooms te staan.

Het nieuwe model is directe familie van de Infiniti G37. Ze hebben de zelfde 3,7-liter V6, al levert die in de Nissan wat meer vermogen. Ook aan de binnenkant zijn de familiebanden duidelijk: het interieur lijkt eveneens erg op dat van de Infiniti. Opmerkelijk is dat de toerenteller opnieuw een centrale plek op het dashboard gekregen.

Wat betreft vermogen ontlopen de Infiniti en deze nieuwe Nissan elkaar wel. De Infiniti komt niet verder dan 320 pk, voor 370Z zetten we in op minimaal 330 pk. Op dit moment hebben we nog geen specificaties beschikbaar. Door de extra paarden wordt de 370Z een wat sportievere auto, waar de Infiniti meer is gericht op luxe.