Renault heeft aangekondigd dat het in 2012 100.000 elektrische auto’s wil bouwen. In 2011 gaat de productie van start.

Renault wil in 2011, het eerste jaar dat hun elektrische auto wordt geproduceerd, 20.000 tot 40.000 van die auto’s bouwen. Het jaar erna moeten dat er meer dan 100.000 zijn. Dat heeft Renault vice-president Patrick Pelata tegenover persbureau Reuters verklaard.

De auto wordt gemaakt in de fabriek in Flins, vlakbij Parijs. Het wordt een elektrische variant van de Fluence, een nieuwe sedan die volgend jaar met een conventionele verbrandingsmotor wordt gepresenteerd. De lithium ionbatterij wordt samen met partner Nissan en ontwikkeld en gemaakt door NEC Corporation en eveneens in Frankrijk gemaakt.

De elektrische Renault wordt allereerst ingezet voor Project Better Place. Daarbij wordt in verschillende steden op de wereld een infrastructuur opgesteld met oplaadpunten voor elektrische auto’s. De gebruikers sluiten een abonnement af voor hun elektrische vervoer dat is gestoeld op het idee van een abonnement op een mobiele telefoon: betalen voor een bepaalde hoeveelheid energie en de auto wordt (vrijwel) gratis uitgedeeld.