We moeten nog tot april wachten tot de AutoRAI aftrapt, maar inmiddels zijn de eerste twee afzeggingen al bekend. BMW en Daihatsu staan komend voorjaar niet op onze vaderlandse autoshow.

Dat meldt Automotive Online. Een BMW-woordvoerder meldt dat de huidige recessie mee heeft gespeeld bij het besluit om niet te gaan: “Het beschikbare budget kan maar één keer worden uitgegeven. En in 2009 zullen wij ons vooral richten op de volgende fase van EfficientDynamics.”

Bij Daihatsu delen ze de mening van BMW over de hoge kosten van de AutoRai: “Wij moeten onze middelen zorgvuldig besteden. Ook hebben we geen nieuw model dat we kunnen presenteren, dat had nog een reden kunnen zijn om wel te gaan.”

Toch is er niet alleen maar slecht nieuws voor de Nederlandse autoliefhebbers. Op de AutoRai 2009 staan twee merken die er de vorige editie niet bij waren. Infiniti is geheel nieuw voor Nederland, Subaru had de vorige editie overgeslagen maar keert volgend jaar weer terug met een volledige stand. De organisatie overlegt nog met Ferrari, maar heeft goede hoop dat ook het Italiaanse sportwagenmerk in 2009 acte de présence geeft in Amsterdam.