De huidige Lexus RX loopt op zijn laatste benen en de opvolger is al helemaal klaar. De eerste foto’s van het nieuwe model gaan al weer rond op internet.

De komende tijd worden twee belangrijke autobeurzen in Amerika gehouden: de LA Autoshow aan het einde van de maand en Detroit in januari. Op één van die beurzen debuteert de nieuwe Lexus RX. Eerder konden we al afbeeldingen uit een folder laten zien van het nieuwe model en nu zijn er de eerste clandestien gemaakte foto’s.

Net als de andere modellen van Lexus, zal de nieuwe SUV geen designrevolutie ontketenen. De auto biedt een mix van stijlen en doet driekwart van achteren erg sterk denken aan een Subaru Impreza die wat hoger op zijn poten staat. Het interieur daarentegen doet zelfs op deze korrelige foto kwalitatief aan; en dat is zoals het hoort in een Lexus.

Uit de folder konden we al opmaken dat er een 350 variant komt met een vermogen van 272 pk . De hybride 400h gaat verder als 450h en RX 400h waarmee het vermogen stijgt naar 296 pk. Of er ook een wat bescheidener model komt, is nog niet duidelijk. De RX is in de eerste plaats gericht op de Amerikaanse markt; dus een speciale ‘downsize’-variant voor onze contreien lijkt niet erg lucratief.