Daar kon je op wachten. Nadat we eerder vandaag de gefacelifte Citroën C1 lieten zien, is het nu de beurt aan de gewijzigde Peugeot 107. Ze zijn immers directe familie. Ons benieuwen wanneer de Aygo aan de beurt is…

De Peugeot 107 heeft een wat typischer Peugeot-gezicht gekregen. En of we daar blij mee moeten zijn, mag u zelf bepalen. In elk geval spreken de makers van de auto over een scherpere en meer uitgesproken uitstraling. De nummerplaat is voortaan onderaan de bumper gemonteerd en de grille heeft een honingraatstructuur en er is een brede verchroomde strip. Aan de uithoeken van de bumpers zitten nieuwe ventilatieopeningen. Bij de duurdere modellen zitten daar mistlichten.

Verder zijn er nieuwe wieldoppen en vervangen de kleuren ‘Orange Mandaline’ en ‘Bleu Electra’ de tinten Bleu Damas en Bleu Linarite. Ook de interieurbekleding is aangepast. Het gemiddelde brandstofverbruik is gedaald met eentiende liter per 100 kilometer. Daarmee daalt – net als bij de C1 de CO2-uitstoot van 109 naar 106 gram per kilometer. Daarnaast zijn er nog slimme detailverbeteringen: door wat meer isolatiemateriaal te gebruiken is de nieuwe 107 stiller en het gebruik van een andere hoedenplank is er wat meer bagageruimte.

De nieuwe 107 heeft een prijslijst die begint bij 8.940 euro. Voorheen was dat 8.790 euro.