Renault-Nissan gaat definitief geen verregaande samenwerking aan met Chrysler. Daarmee wordt de overname door General Motors steeds zekerder.

De onderhandelingen tussen het Renault-Nissan-concern en Chrysler-eigenaar Cerberus zijn gestopt. Dat meldt de Amerikaanse krant Detroit News. Eerder waren er gesprekken over de verkoop van zo’n twintig procent van de aandelen van Chrysler aan het Frans-Japanse concern. Investeringsmaatschappij Cerberus zou het initiatief hebben genomen tot het staken van de gesprekken. Ze zien een fusie met General Motors als een financieel interessantere stap die bovendien beter is voor de Amerikaanse auto-industrie.

General Motors is inmiddels bezig om medewerking van de overheid te krijgen om Chrysler te kunnen overnemen. Ook wordt gezocht naar leningen bij energiebedrijven om dit project voor elkaar te krijgen. Chrysler heeft zijn kaarten namelijk uitdrukkelijk gezet op elektrische auto’s. Met General Motors gaat het inmiddels onverminderd slecht: in het eerste halfjaar is 18 miljard dollar verlies geleden.