‘t Is weer SEMA-tijd, dus de Amerikaanse tuningswereld leeft zich weer uit op allerhande auto’s. Maar ook de fabrikanten zelf laten zich niet onbetuigd. Zo komt Chevrolet met maar liefst vier speciale Camaro’s op de proppen.

De meest imposante is toch wel de Black Concept, met donker getint glas, zwart lichtmetaal met een diameter van 21 inch en zwarte lak. De koplampen hebben rode ‘halo rings’ voor een extra stoer aanzicht. Motorisch gezien is deze intimiderende concept-car opvallend genoeg de minst sterke van het kwartet. De Black Concept moet het namelijk doen met de 3,6-liter V6, waar de anderen profiteren van een dikke V8.

De LS7 Concept is een eerbetoon aan de Camaro’s van eind jaren zestig. Dankzij de V8 en diverse tuningscomponenten heeft deze concept-car een vermogen van 550 pk. De motor is gekoppeld aan een zesbak. Om het geweld te beteugelen, heeft Chevrolet de auto verlaagd en Brembo-remmen gemonteerd. Nieuw 20 inch lichtmetaal maakt het plaatje af.

Ook NASCAR-coureur Dale Earnhardt Jr. heeft z’n eigen Concept. Deze onderscheidt zich van de gewone Camaro’s door een motor die loopt op bio-ethanol. De kleurstelling is een verwijzing naar Camaro’s van weleer. Chevrolet monteert verder 21 inch, vijfspaaks lichtmetaal en andere fabrieksaccessoires.

En dan is er nog –voor de echte diehards- de GS Racecar Concept. Hier ligt de nadruk op gewichtsreductie, want het dak, het kofferdeksel, de deuren en spatborden zijn bij deze concept-car allemaal van koolstofvezel gemaakt. Diverse raceonderdelen geven de prestaties een zetje in de goede richting.