De Continental GT en de Flying Spur hebben hun krachtkuur al gehad. Logisch dus, dat ook de dakloze tak van deze edele familie een Speed-behandeling krijgt. Met zijn 610 pk wordt het één van de snelste cabrio’s op de planeet.

‘Waar een normale GTC klinkt als de Rolling Stones, lijkt deze Speed op AC/DC’, meldt onze spionagefotograaf, die dit snoepje tegenkwam in Duitsland. De Speed-versies van de Bentley Continental zijn de bedoeld voor kopers die de standaard 560 pk van de biturbo W12 wat te tam vinden. De Speed-versies leveren namelijk 610 pk. Daarmee gaan ze ruim over de 300 km/u.

In de herfst van 2007 kreeg de GT-coupé een Speed-versie binnen de gelederen en eerder dit jaar was de vierdeurs Flying Spur aan de beurt. Waarschijnlijk laat de productieversie van de GTC niet lang meer op zich wachten. Het is natuurlijk niet zo’n enorme klus om een al bestaande motor in een al bestaande cabriolet te bouwen. Wij zien ‘m wel staan op één van de Amerikaanse beurzen van de komende tijd: de LA Auto Show in november of Detroit komende januari.