Auto’s als de Ariel Atom en Caterham Superlight hebben een grote aantrekkingskracht op sportwagenpuristen, maar ze deinzen toch vaak terug voor de wel erg pittige acceleratie en toch wat hoge prijs. Voor die twijfelaars heeft de firma Fuoss nu de oplossing.

Die oplossing heet Fuoss 01. De eenpersoons sportwagen heeft niet de beschikking over honderden pk’s, maar over een bescheiden 0,4-liter middenmotor van Suzuki. Het vermogen van het blokje bedraagt 43 pk. In combinatie met een leeggewicht van 300 kilogram is de Suzuki-motor goed voor een topsnelheid van 145 kilometer per uur. Het lage gewicht zorgt ook voor een aangenaam verbruik: 5 liter per 100 kilometer.

De 01 is een serieus karretje met schijfremmen rondom, OZ lichtmetaal en een sequentiële vijfbak. Angst voor een regenbui is niet nodig, want alle onderdelen van de met de hand gebouwde Fuoss zijn waterbestendig. Het beste nieuws is toch wel dat u met de Fuoss 01 gewoon de openbare weg op kunt. De prijs van de Fuoss 01 is 29.000 euro, exclusief belastingen. Daar komt dan nog een helm bij, tenzij u fan bent van ladingen vliegjes tussen uw tanden.