Suzuki gaat vanaf 2010 een deuntje meespelen in het D-segment. Daarvoor wordt op het moment getest met een al bijna ongecamoufleerd prototype. Zulke onthullende foto’s van de Suzuki Kizashi hebben we nog niet gezien.

Onze spionagefotograaf betrapte dit prototype van de nieuwe grote Suzuki in Duitsland. In 2010 komt hij op de markt. In de eerste plaats heeft hij de Amerikaanse markt in het vizier, maar ook Europa staat op de agenda van de Kizashi, die in 2010 definitief zijn gezicht laat zien.

Het avontuur van Suzuki in de klasse van de Insignia, Mondeo en de Passat begint met een klassieke sedan. Later komen ook een stationwagen en een CUV op het programma. Die laatste is een zogeheten crossover, die je het beste kan zien als een kruising tussen een SUV en een stationwagen. Die staat dus wat hoger op de poten dan de andere modellen. Ook de Chevrolet Cruze en de Toyota Avensis heeft de Kisashi op de korrel.

Wat de motoren zullen zijn van het nieuwe model, weten we nog niet. Voor de Amerikaanse markt wordt gesproken over een 2,5-liter met 150 pk en een 3,6-liter met 300 pk. Voor de Europese markt zullen de motoren ongetwijfeld wat compacter zijn en het is maar de vraag of Suzuki in het nieuwe decennium ook aan de overkant van de Grote Plas nog wegkomt met dergelijke grote motoren.