AMSTERDAM – Volkswagen heeft de eerste informatie over de nieuwe Golf vrijgegeven. De vijfde generatie van de succesvolste in Duitsland ontwikkelde auto ooit komt aan het eind van dit jaar op de markt.


Het nieuwe model is direct te herkennen als een Golf

Aan de overbekende karaktertrekken van de Golf is door Volkwagen nauwelijks getornd. Wel zijn een aantal moderniseringen doorgevoerd, zoals de van de Phaeton bekende koplampen met geïntegreerde knipperlichten. Ook zijn welvingen aangebracht in de spatschermen en heet het carrosserie er zowel in de hoogte, lengte als breedte wat centimeters bij gekregen. De inhoud van de bagageruimte is met 44 liter gestegen naar 374 liter. Ook de stijfheid is met 80 procent flink toegenomen.

Het motorengamma van de nieuwe personenauto omvat bij de introductie vijf benzinemotoren en twee diesels. In een later stadium volgen nog een FSI motor en een SDI motor. De automatische zesversnellingsbak en Direct Shift Gear (DSG) zijn volgens Volkwagen vanaf begin volgend jaar leverbaar. Prijzen zijn nog niet bekend.