De BMW X6 is een auto die voor gemengde reacties zorgt. De een vindt ‘m heel mooi, de ander moet niets hebben van het uiterlijk van de SUV. De AC Schnitzer Falcon zal deze verhouding nog wat verder op scherp zetten.

AC Schnitzer heeft zich gericht op de dieselversies van de X6 en deze voorzien van een -laten we maar zeggen ‘gewaagde’- goud-zwarte lakcombinatie. De tuner heeft zich niet ingehouden: de spoorbreedte voor is 70 millimeter groter, achter is deze zelfs 80 millimeter gegroeid. De nieuwe dempers zijn uitvoerig getest op de Nordschleife. Voor de extra downforce heeft AC Schnitzer een aerodynamicapakket samengesteld, bestaande uit onder andere een andere voorbumper met mistlampen op een andere plek, een achterspoiler en een diffusor. Natuurlijk ontbreekt dik lichtmetaal niet.

Het vermogen van de 3.0d stijgt dankzij aanpassingen aan het motormanagement van 235 pk naar 272 pk. Wie een 3.0sd naar de jongens van AC Schnitzer brengt, krijgt een auto met 310 pk mee. Dat is 24 pk meer dan de productieversie.

Voor het binnenste van de X6 heeft AC Schnitzer ook een optielijst samengesteld. Zo behoort een lederen sportstuur tot de mogelijkheden, eventueel met inleg van koolstofvezel. Van dat materiaal zijn ook sierpanelen voor de deuren en het dashboard beschikbaar. Wie liefhebber is van aluminium, kan pedalen en een iDrive-controller van dat materiaal aanvinken.