Vergeet de Nissan 350Z: dit is de 370Z. Die moet Nissan weer wat beter op de kaart zetten in de klasse van de Porsche Cayman en de Audi TT.

Nissan geeft de eerste informatie vrij over de Nissan 370Z. Voorlopig moeten we het even doen met deze drie foto’s. Het nieuwe model is directe familie van de Infiniti G37. Ze hebben de zelfde 3,7-liter V6, al levert die in de Nissan wat meer vermogen. Ook aan de binnenkant zijn de familiebanden duidelijk: het interieur lijkt eveneens erg op dat van de Infiniti. Opmerkelijk is dat de toerenteller opnieuw een centrale plek op het dashboard gekregen.

Wat betreft vermogen ontlopen de Infiniti en deze nieuwe Nissan elkaar wel. De Infiniti komt niet verder dan 320 pk, voor 370Z zetten we in op minimaal 330 pk. Op dit moment hebben we nog geen specificaties beschikbaar. Door de extra paarden wordt de 370Z een wat sportievere auto, waar de Infiniti meer is gericht op luxe. De nieuwe Nissan is volgende maand voor het eerst op de autoshow in Los Angeles te bewonderen. In de loop van volgend jaar maakt hij zijn opwachting.