Het uiterlijk van de Audi TT RS was dankzij onze spionagefotograaf geen geheim meer. Dankzij een loslippige medewerker van Audi AG kunnen wij u nu ook melden wat de specificaties van deze sterkste TT zijn.

De website Audiblog.nl speelde ons namelijk informatie door, waar alle details over de TT RS in staan. Vooral over de motorspecificaties werd de laatste maanden druk gespeculeerd. Maar nu weten we het dan zeker: de TT RS krijgt een nieuwe 2,5-liter, vijfcilinder TFSI onder de kap. Deze is goed voor een vermogen van 340 pk en een maximumkoppel van 450 Nm. De sprint van 0 tot 100 kilometer per uur kost de auto 4,5 seconden, bij een gemiddeld verbruik van minder dan 10 liter per 100 kilometer.

Qua exterieur onderscheidt de RS zich van de andere TT’s door 18 inch wielen met vijf dubbele spaken, aluminium buitenspiegelkappen, de bekende ovale uitlaatpijpen, diffusor achter en luchtinlaten voor. Het meest markante detail is toch wel de achterspoiler, die we ook op de Audi RS5 terug zullen zien.

Binnenin monteert Quattro GmbH alcantara/lederen kuipstoelen met zilveren stiksels, driespaaks RS-stuurwiel met afgeplatte onderkant en een RS-informatiesysteem met laptimer.

Voor de TT RS heeft Audi een exclusieve kleur ontwikkeld, Suzukagrau Metallic. Naast die nieuwe kleur zijn er nog vier andere RS-lakken beschikbaar. Interesse? Dan moet u nog wel het nodige geduld hebben, want de Audi TT RS komt pas in het derde kwartaal van 2009 op de markt. We verwachten de onthulling daarom op de Autosalon van Genève in maart.