Wat rijdt daar door de straten van München? Als het zo’n psychedelische camouflage heeft, moet het wel een BMW zijn. Nadere bestudering leert dat het een 6-serie is. Het volgende model van de omstreden vormgegeven BMW gaat zich zo te zien wat meer aanpassen aan de vorm van de rest van het wagenpark.

Laat je niet bedotten door de op het oog canvas kap van dit prototype van de 6-serie. De nieuwe cabrio moet mee in de coupécabriolet-trend. Dus geen stoffen kap meer voor de nieuwe 6-serie. Ook wordt de auto nog een maatje groter dan het huidige model. Die ruimte komt voornamelijk de achterpassagiers ten goede. Het is gemakkelijk te zien dat de overhangen aan de voor- en achterzijde wat korter worden en ook de kofferbak krijgt een wat normalere vorm. BMW durft dus niet voor een tweede keer zo’n omstreden vormgegeven auto op de markt te brengen. De nieuweling zal wat ongemerkter opgaan in het verkeer.

Het karakter van de 6-serie verandert niet. Het blijft in de eerste plaats een GT en is dus niet zo zeer een sportauto. We verwachten voor de nieuwe coupé en cabriolet veel elektronische foefjes en natuurlijk wordt ook aan de CO2 gedacht: dat betekent efficiënte motoren en ook een automatische transmissie met dubbele koppeling en acht trappen om de uitstoot te drukken. Wij verwachten de nieuwe 6-serie niet meer voor het nieuwe decennium. Volgend jaar is het al de beurt aan de opvolger van de Z4, die elk moment zijn gezicht kan laten zien.