Het zat er aan te komen; de Porsche Boxster en zijn coupébroeder Cayman zijn gefacelift. Dankzij een oplettende bezoeker, kunnen wij ze als eerste tonen.

De eerste afbeeldingen van de Porsche Boxster en Cayman lijken zich te hebben aangediend. Een bezoeker van onze site kwam ze tegen op de car configurator op de website van Porsche.

De nieuwe modellen verschillen niet op grote punten van de huidige Boxster en Cayman. Vooral de gewijzigde koplampen, die een wat nadrukkelijkere druppelvorm hebben gekregen en de achterlichten, die wat forser van formaat zijn in het oog springende wijzigingen. Verder heeft de onderbumper aan de voorzijde een wat slanker uiterlijk gekregen en de units waarin onder meer de richtingaanwijzers aan de voorzijde zijn ondergebracht, hebben een nieuwe vorm gekregen.

Officiële informatie over de nieuwelingen hebben we nog niet, maar we gaan er vanuit dat motoren met directe brandstofinspuitng na de 911 ook hun opwachting zullen maken in de Boxster en Cayman. Ook Porsche moet namelijk werken aan de CO2-uitstoot van het programma. Ook de PDK-dubbele koppelings-transmissie maakt wellicht zijn opwachting in het nieuwe model.

Met de facelift zijn de Boxster en de Cayman klaar voor de rest van hun levenscyclus. En ze moeten nog een tijdje mee. Pas in 2012 gaat de bij het Finse Valmet gebouwde compacte Porsche uit productie. De Boxster loopt al mee sinds 1996 en loopt tegen die tijd dus zestien jaar mee. In 1999 en in 2002 is de Boxster eerder licht gewijzigd. De Cayman is in 2005 in het programma gekomen en ook toen heeft de Boxster enige wijzigingen ondergaan.