De komst van de geruisloze elektrische auto levert het risico dat mensen in de toekomst auto niet meer horen aankomen. Daarom wordt het mogelijk een drivetone te kiezen.

Shai Agassi is het brein achter Project Better Place, waarbij een infrastructuur voor elektrische auto wordt opgezet. Het gebruik daarvan moet op de zelfde manier gaan als bij mobiele telefoons: een klant sluit een abonnement af voor het gebruik van een bepaalde hoeveelheid elektriciteit. De auto krijgt hij er, net als bij een mobiele telefoonabonnement, (bijna) gratis bij. En bij een mobiele telefoon hoort een ringtone, dus Agassi’s idee voor de Drivetone, was al gauw gevonden.

Met een Drivetone kan een eigenaar van een elektrische auto zijn gepersonaliseerde geluid geven aan zijn elektrische voertuig. “Je auto kan klinken als een Harley of een speedboot,” vertelt Agassi. Maar natuurlijk zijn ook minder voor de hand liggende ideeën mogelijk. Hopen dus dat de trompetspelende buurman ’s ochtends niet voor dag en dauw zijn auto start.