Volkswagen geldt als een van de gezondere bedrijven binnen de auto-industrie, maar de recessie heeft ook z’n weerslag op het concern uit Wolfsburg. Om die reden raken 25.000 tijdelijke werknemers hun baan kwijt.

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung vandaag. Volkswagen-chef Martin Winterkorn is bezorgd over de huidige recessie, volgens hem ‘de heftigste sinds tijden’. Volkswagen stuurt de tijdelijke krachten de laan uit om kosten te drukken en gaat daarna inventariseren welke activiteiten er echt belangrijk zijn en welke er beter afgestoten kunnen worden.

De situatie is bij Volkswagen minder nijpend dan bijvoorbeeld bij Chrysler. Winterkorn verwacht dit jaar meer auto’s te verkopen en een hogere omzet te behalen dan in 2007. Hij vermoedt echter wel dat 2009 ‘een moeilijk, heel moeilijk jaar wordt voor zowel Volkswagen als de hele auto-industrie’. De verwachting is dat het binnen de modellenportefeuille vooral het merk Volkswagen is dat de klappen krijgt. Eerder verlaagde het concern al de productie bij Seat, Skoda en de bedrijfsautotak van Volkswagen.