Volgend jaar wordt met een concept car het merk Lagonda door Aston Martin nieuw leven ingeblazen. Dit historische merk gaat ook profiteren van de ‘Romeo en Julia’-deal met Mercedes. Voorlopig staat er vier modellen op stapel.

Nadat volgend jaar de eerste concept car is getoond, moet in 2012 de productie Lagonda weer van start gaan. Dat gaat profiteren van de samenwerking tussen Mercedes en Aston Martin; dat het Engelse Car vandaag uit de doeken doet. Aston Martin-chef Ulrich Bez heeft het al eerder gehad over een SUV-achtige; die wordt direct gebaseerd op de opvolger van de Mercedes-Benz GL – de grootste SUV die Mercedes op dit moment in het assortiment heeft.

De tweede Lagonda wordt een sedan met Rolls-Royce-allure. Dat wordt niks meer of minder dan een sportievere variant van de nieuwe Maybach. Het Duitse merk moet synoniem zijn met luxe, terwijl Lagonda een wat sportievere inborst krijgt. Verder komen er een vierzits coupé en cabriolet van de Lagonda. Die worden rechtstreeks afgeleid van de volgende generatie Mercedes-Benz CL en de cabrioletvariant daarvan. Opnieuw zorgt Mercedes voor de luxetak, terwijl Lagonda met wat sportievere auto’s komt. Mocht het gereïncarneerde merk Lagonda niet zo aanslaan als men dat in Gaydon graag ziet, dan is er nog de optie om de Britse versie van de CL-klasse om te dopen tot Aston Martin DB10.