Zelfs het edele Rolls-Royce blijft de eco-hype niet bespaard. De nieuwe baas aldaar, ziet wel wat in elektrische auto’s.

De nieuwe Rolls-Royce CEO Tom Purves is bang dat zijn auto’s in de nabije toekomst niet meer in stedelijke gebieden mogen rijden omdat ze te vervuilend zijn. Daarom ziet hij wel brood in plugin hybrides. “Een Rolls-Royce wordt doorgaans gebruikt voor lange snelwegritten of korte stukken in stedelijke gebieden,” vertelt Purves in de Engelse pers. “Vooral voor die laatste categorie is een elektrische auto interessant.” Verder weet hij al te melden dat Rolls-Royce-eigenaren een elektrische auto ‘very cool’ vinden. Vooral het stille karakter en het feit dat alle trekkracht al vanaf stilstand beschikbaar is, spreekt ze aan.

Purves ziet bij Rolls-Royce een plugin-hybride voor zich. Een auto met een conventionele benzinemotor en een elektromotor die via het stopcontact kan worden opgeladen. De elektrische auto die is ontwikkeld door concerngenoot Mini maakt het voor Rolls-Royce eenvoudig om te beschikken over de juiste techniek. Purves benadrukt dat het marktonderzoek én de ontwikkeling voor de elektro-Rolls nog moeten beginnen. Het idee staat dus nog in de kinderschoenen.