We weten niet hoe het met u is, maar wij moeten nog erg wennen aan de vormen van de BMW X6. Toch vindt de coupé-SUV navolging: Honda test hier zijn nieuwe ster in dit segment.

Honda test een nieuwe crossover op de Nürburgring. Zijn silhouet laat er geen twijfel over bestaan dat met dit model de BMW X6 op de korrel wordt genomen. Al is het moeilijk om door de camouflage heen de vormen te ontdekken.  

De auto komt niet op de markt als Honda maar als Acura. Dat is sinds jaar en dag het luxemerk van Honda. Zoals Lexus hoort bij Toyota en Infiniti bij Nissan. Acura is vooralsnog alleen te koop in Amerika, maar als de voortekenen niet bedriegen, komt het merk in 2010 naar Europa. Dat dit nieuwe model op de Duitse Nürburging wordt getest, is een nieuw bewijs dat Honda met Acura Europese plannen heeft.

Wat de motoren worden, is natuurlijk nog niet duidelijk. We zetten in op een 3,7-liter V6 en ook een kakelverse V8 ligt klaar bij Acura. Maar of die motoren het gaan redden op de Europese mark is nog maar even de vraag. Wat minder zou ook wel mogen. Eerst maar eens zien wat de Infiniti FX in onze contreien doet. Want die is volgens het zelfde recept gemaakt.