De nieuwe Renault Mégane kennen we inmiddels. Dit zijn de volgende varianten van die nieuwe generatie: de Scénic en de Grand Scénic.

In de loop van volgend jaar wordt de nieuwe Mégane-reeks aangevuld met de nieuwe mpv’s Scénic en de Grand Scénic. We verwachten de eerste offciële beelden op de Autosalon van Genève, die in maart 2009 wordt gehouden. Dankzij het Europese patentbureau staan deze eerste schetsen al op het internet; net als dat gebeurde bij de Mégane.

De Fransen houden vast aan het oude recept. De Scénic is een vijfzitter. De Grand Scénic heeft een verlengde wielbasis en plek voor zeven. Natuurlijk vormt de techniek van de nieuwe Mégane ook de basis voor deze mpv’s.

We gaan uit van een dieselaanbod met 90, 110 pk 1,5-liter dCi en 130 pk 2,0-liter dCi. De benzinevarianten bestaan uit een 100 en 110 pk 1,6-liter en de ongeblazen 140 pk 2,0-liter. Daarnaast komen ook de nieuwe 130 en 180 pk TCe-motoren van 1,4- en 2,0-liter beschikbaar voor de derde generatie Scénic. Da’s precies het zelfde motorenpalet als de Mégane.