Je kunt toch moeilijk zeggen dat de Aston Martin V8 Vantage kracht tekort komt, maar daar denken ze bij tuner Hamann duidelijk anders over. Bovendien vonden de Duitsers het nodig om het uiterlijk van een van de mooiste auto’s ooit aan te pakken.

Een speciaal uitlaatsysteem geeft de V8 Vantage van Hamann 20 pk extra. Hierdoor komt het totale vermogen uit op 440 pk. Ook krijgt de Aston Martin een agressiever uitlaatgeluid mee.

Hamann heeft de aerodynamica eens even flink onder de loep genomen. ‘Vorm volgt functie’, is het devies van Hamann hier. De aanpassingen beginnen met een andere spoilerlip voor, of eventueel zelfs een geheel nieuwe skirt aan de voorbumper. Ook aan de zijkant zijn er nieuwe skirts, terwijl de achterkant ‘opgesierd’ wordt door een spoiler en een diffusor. Op het gebied van wielen is er nieuw ’Edition Race’ lichtmetaal. De 21 inch wielen zijn in het zwart uitgevoerd en kosten 8.540 euro. De voorkant ligt 30 millimeter dichter bij het asfalt, achter is dit 20 millimeter.

Binnenin is het het obligate leder, aluminium en koolstofvezel wat de klok slaat. Geïnteresseerden kunnen zich per direct bij Hamann melden. Tip: alleen het uitlaatsysteem kan ook.