Mercedes’ huistuner AMG staat voor heel veel pk’s en dus ook voor de nodige CO2-uitstoot. De onlangs onthulde SL 65 AMG Black Series zou echter wel eens de sterkste AMG ooit kunnen worden, want de tuner gaat in de toekomst op de groene toer.

Dat onthult AMG-directeur Volker Mornhinweg in een interview met Car Magazine. AMG werkt aan zowel aan een diesel als een hybride. Onlangs gaf de performancedivisie al aan dat het in de toekomst lichtere auto’s wil bouwen in plaats van sterkere.

Aan het einde van dit decennium komt AMG met een start-/stop-systeem dat een brandstofbesparing tot wel 30 procent ten opzichte van de conventionele 6,2-liter V8 bewerkstelligt. Voor deze mild-hybrid speelt AMG voor een belangrijk deel leentjebuur bij de Mercedes S 400 BlueHybrid die volgend jaar op de markt komt.

Ook een krachtige diesel is een optie, maar dan specifiek voor de kleinere modellen. In 2005 hintte Mercedes-Benz al naar zo’n dieselkrachtpatser met de SLK Vision Concept. Mornhinweg belooft dat de innovaties “sneller komen dan we denken”.