Het zint Nissan maar niets dat Porsche hen beschuldigt van ‘vals spelen’ met de rondetijden van de GT-R op de Nordschleife. Vandaar dat het Japanse merk nu met een officiële reactie op de aantijgingen van Porsche komt.

“We zijn ons er van bewust dat andere fabrikanten GT-R’s kopen om te testen,” meldt Nissan, “maar ook zij moeten zich houden aan onze adviezen om de auto eerst goed in te rijden. Daarnaast is goed onderhoud noodzakelijk om het maximale uit de GT-R te halen. We bieden alle kopers trainingen aan om dat te bereiken en zijn ook bereid om andere autofabrikanten uit te leggen wat het potentieel van onze GT-R is.”

Porsche beschuldigde Nissan ervan een GT-R op racebanden naar de Nordschleife te hebben gestuurd om het toenmalige ronderecord van 7:29 minuten neer te zetten. Om te kijken of de vermoedens klopten, heeft Porsche een Amerikaanse GT-R gekocht en deze samen met een 911 Turbo en een 911 GT2 de ring opgestuurd. Porsche zegt met de Nissan een tijd van 7:54 minuten te hebben neergezet, bijna een halve minuut trager dan de recordtijd. De Porsche-testrijders deden met de 911 Turbo en 911 GT2 respectievelijk 7:38 minuten en 7:34 minuten over een rondje Nordschleife.