Kia heeft op de autobeurs in Australië de nieuwe Cerato onthuld. Deze auto, die eerder als Kia Forte al werd aangekondigd, laat de nieuwe designrichting van het Koreaanse merk zien. Het lijkt er echter op dat de nieuwe Cerato aan onze neus voorbij zal gaan.

Hoewel de officiële specificaties nog niet zijn vrijgegeven, is het verschil met de vorige Cerato al duidelijk te zien. Niet alleen ziet de auto er een stuk dynamischer uit dan zijn voorganger, hij is ook een stuk gegroeid. Ook zal er een nieuwe motor worden geïntroduceerd. Deze 2,0-liter viercilinder met Continuously Variable Valve Timing, oftewel CVVT, moet volgens Kia de kracht van een 2,2-liter motor leveren, zonder het navenante verbruik. Overige motoren zullen naar verwachting een 2,2-liter en een 1,6-liter zijn.

Helaas is er voor de liefhebbers van het nieuwe model slecht nieuws: de nieuwe Cerato komt niet naar Nederland. Volgens de importeur is de sedan vorm niet populair genoeg in Nederland en wordt de klasse waar de Cerato zich in bevindt al gedekt door de C’eed.